Isnin, 14 Disember 2009

ntah nape... rajen plak ak isi blog ak ni ngan gambo2, huhu. indeed, ak pn x tau nk citer sal ape coz ak bkn jenis yg suke muatkan life ak lam blog2 cenggini like i mentioned before. tp, cam besh jer tulis blog ni, patut la ade member ak yg slalu jer update die punye blog, huhu. anyway, ak ade satu kisah y ak kire bleh la kongsi ngan korunk sumer, klu korunk nak bace la, huhu. kisah ni bleh kata dr A-Z la, tu yg ak bleh consider ianya sbg sbuah cerita, hehe. kisah benar tau... :)



cite ni bermula ngan ktrg adopt 2 ekor kucing from my mother punye rumah sewa. sekor putih dan sekor lg hitam. yg putih, ktrg ltk name die Miki dan yg hitam ktrg letak name die Miko. kire diorang ni adik-bradik la. so cute....

yg hitam, Miko ni kucing jantan. yg ni agak agresif tapi slalu mengalah kat yg putih, Miki klu time makan. maybe, tu kakak die, sebab tu lah die respek c-kit, huhu. :P

yg putih, Miki ni kucing betina. Miki sgt comel, ala2 kucing Parsi. :)

adik2 ak sgt sayang kucing2 tu tambah2 yg bongsu, Aih dan abang die, Parih. Abang ak, Ah pun suke jugak main dengan kucing2 tu.

malangnya, bile 2 ekor kucing tu da besar, Miko tibe2 m'hilangkan diri. mase tu, ak cuti raya Aidil Fitri, time bulan Ramadhan.

pastu, ak balik cuti raya Aidil Adha and cuti akhir tahun ni, Miki pulak da x de. so sad... jd, skrang ktrg x taulah samada 2 ekor kucing tu masih hidup @ da lame x de.

dalam seminggu lepas, ade sekor kucing yg seakan-akan Miki dtg umah. sedihnya, die cam da x kenal ktrg walaupun ktrg duk panggil2 name die. x pe lah, maybe die da lupe ingatan kot, huhu. :(

nway, life goes on. arap2, pasni, kitorang bleh bela kucing laen pulak. bak kata orang, patah tumbuh, hilang berganti. namun;

2,3 kucing berlari,
berlari-lari sampai ke hulu;
dua tiga boleh kucari,
mana nak sama kucingku dahulu.

ok, the end... :)
sowi, x delah interestin' mane pun cite ak ni kan, ha3.
makasih la krn susah2 jer bace, huhu.

2 ulasan:

faiq zaini berkata...

salam..

2 3 kucing bjoging..
mne nk sme miki miko y hilang..
4 5 ekor hilang jgan dibising2..
mne nk sme fmily tsayang..

chil la.

Filza Zaini berkata...

iye la hor...
betul3 :)